Sisteme Constructive

CASĂ DIN LEMN SAU DIN ZIDĂRIE

Proiectele pe care vi le supunem atenţiei pot fi realizate pe diferite tipuri de structură de rezistenţă. După ce v-aţi hotărât asupra unuia sau a altuia, putem stabili împreună, în funcţie de opţiunea aleasă, ce tip se potriveşte cel mai bine: lemn, zidărie, beton, metal. Dacă un proiect se apropie de cum vă imaginaţi a fi casa ideală, dar cu, eventual, ceva modificări, căutaţi-ne şi le vom face împreună, asfel ca visul să fie conform cu realitatea.

Trebuie precizat din start definiţia pentru fiecare din aceste variante de case. Diferenţa o face tipul structurii de rezistenţă a construcţiei, adică ansamblul de elemente constructive care asigura durabilitatea casei. Structura preia asupra sa toate forţele ce o solicită, cum ar fi: greutatea proprie, forţele seismice, acţiunea vantului, zăpada, etc.

Din noianul de informaţii care curg continuu pe site-urile cu oferte de case, e mai greu a te descurca fără a beneficia de un bun sfătuitor.

Acum, că am definit un pic termenii, trebuie să facem distincţia dintre principale sisteme constructive pentru case, prezentate in urmatoarele articole:

Case cu structură de zidărie portantă.

Case cu structură din lemn.

Scopul prezentului articol nu este o pledoarie pentru a alege, neapărat, un proiect cu o anumită structură de rezistenţă. Studiaţi-ne cu atenţie ofertele şi căutaţi-ne, putem realiza casa pe diferite tipuri de structură.